Fuck yeah! Sneller een betere baard groeien in 5 stappen

Een goeie baard is bijna altijd een goeie call. Maar soms wil je iets anders. Hoogste tijd om die snor er af te scheren, en je facial hair geleidelijk doch gestaag te ontwikkelen tot een volle baard van epische proporties. Makkelijker gezegd dan gedaan, want die eerste 4 weken baard kweken zijn verschrikkelijk. Denk jeuk. Denk een slechte look.

De aanhouder wint thoo, met onderstaande tips gaat het groeien van je baard net iets sneller, comfortabeler en smoother.

1. Eet gezond en ontspan meer
Eerlijk, veel gezondheidsexpert kunnen aan je haargroei zien of je stress hebt. Slaap voldoende zodat beschadigde huidcellen kans hebben om te herstellen en verminder stress door te sporten. Dit zorgt namelijk voor een betere bloedcirculatie in het gezicht, en dat zorgt ervoor dat je baard sneller gaat groeien.

2. Scrubben en verzorgen
Haar groeit sneller als je huid schoon is, dus beter was je je gezicht ‘s ochtends en voor het slapen gaan. Eén keer per week pak je het grondiger aan en scrub je je gezicht om dode huidcellen te verwijderen, het liefst met een scrubmiddel speciaal voor mannen. Dode huidcellen verwijderen stimuleert haargroei. Dan is het zaak om je huid goed te hydraten, gebruik hier een crème of moisturizer met eucalyptus voor en je bent goed bezig.

3. Vitamines & supplementen
Biotine en vintamine B laten haar sneller groeien. Let ook op je eten, eiwitten die in vis, eieren en noten zitten stimuleren ook je haargroei. Same goes voor voldoende groenten en fruit. Deze zorgen voor voldoende mineralen en vitaminen om je een lean mean haargroeiingsmachine te maken.

4. Niet scheren
Dit klinkt makkelijker dan het is, maar weersta de neiging om je baard te trimmen om bij te scheren. Laat je baard met rust. Volledig. Dat je baard sneller gaat groeien van regelmatig scheren is een fabeltje. Wel is het slim om ingegroeide haren weg te halen om ongelijkmatige baardgroei tegen te gaan.

5. Volhouden!
Na een weekje of 4 tot 6 zul je een volle baard hebben, tot die tijd is het niet helemaal feest. Groeiend gezichtshaar is stijf, kan jeuken, irriteert en ziet er niet uit. Gelukkig zijn er producten op de markt die je haar iets smoother maken en het jeuken tegengaan. De Baardolie van de Damn Good Soap houdt je baard gelijk fris en schoon.

Begin nu en je loopt 2017 in met een baard die gezien, aangeraakt en aanbeden mag worden. Good luck!