Alles over Kanye’s Yeezy Season 3 performance

kanye_aux

Alles wat Kanye doet, doet Kanye groots. Zijn praatjes zijn groots, zijn kledingstijl is bold en alles wat hij doet presenteert hij als een world changing event. Zelfs zijn huwelijk is groots, aangezien Kim K. misschien wel de bekendste vrouw op aarde is.

Zijn listening party slash fashionshow moest dus ook big zijn. Waar een gemiddelde rapper hier een leuk barretje of zaaltje voor afhuurt, doet Kanye het in Madison Square Garden met 20.000 fans, duizenden fans die de stream in de bios volgde en wereldwijd 20 miljoen fans die via Tidal inlogden.

Het midden van MSG was gevuld met één groot doek. Toen de eerste track van Kanye zijn The Life Of Pablo – gewoon via een AUX kabeltje gespeeld vanaf Kanye zijn laptop, niets live(!!!) – afgelopen was, werd het doek weggetrokken en kwamen er 100-en modellen tevoorschijn.

Net als bij Yeezy Season 1 & 2 was er geen catwalk, maar stonden de modellen stil, levensloos en verveeld op de catwalk. Zo verveeld als grumpy Kanye ook vaak kan kijken. Onder de modellen waren rappers als Yung Thug, streetwear gods als Ian Connor, ‘echte’ modols als Naomi Campbell en 100-en New Yorkse youth die speciaal voor het event gecast waren.

Elke track werd warm onthaald door het publiek. Nadat het album was afgelopen bedankte Yeezy Adidas, die het hele event had betaald en Jay Z.

Hierna volgde nog wat random rants over hoe hard Kanye werkt, over hoe moeilijk het voor Kanye was om een videogame te maken van zijn moeder die naar de hemel vliegt (WTF) en over hoe Kanye graag creative director van Hermés wil worden.

Kanye speelde zijn anti-Nike track, en het publiek scandeerde ‘F*CK NIKE’. Classy.

Daarna ging het AUX-kabeltje rond (zoals je dat ook in de auto met je matties of op een huisfeestje doet) en werd er wat nieuw materiaal van onder andere Young Thug gespeeld.

Ondertussen verloren veel van de modellen hun geduld, en werd de vloer steeds rommeliger. Dat was het.

Het klopt dat we het nu niet eens over de muziek of de kleding gehad. Alles eromheen overstemde de aandacht voor het nieuwe album van Kanye. De kleding zag er decent uit, maar werd door de bombastisch aard en rommelige randomness van de show compleet overstemd. Maar misschien was dat de ‘performance’ zoals Yeezy hem bedoeld had.

Hieronder wat foto’s van het event:

kanye_msg_0000_Layer 20
kanye_msg_0001_Layer 19
kanye_msg_0002_Layer 18
kanye_msg_0003_Layer 17
kanye_msg_0004_Layer 16
kanye_msg_0005_Layer 15
kanye_msg_0006_Layer 14
kanye_msg_0007_Layer 13
kanye_msg_0008_Layer 12
kanye_msg_0009_Layer 11
kanye_msg_0010_Layer 10
kanye_msg_0011_Layer 9
kanye_msg_0012_Layer 8
kanye_msg_0013_Layer 7
kanye_msg_0014_Layer 6
kanye_msg_0015_Layer 5
kanye_msg_0016_Layer 4
kanye_msg_0017_Layer 3
kanye_msg_0018_Layer 2
kanye_msg_0019_Layer 1

Dit is het meest hilarische stukje merchandise dat ooit bedacht is. Ook tegelijk geniaal:

kanye

De stream herkijk je hier, zijn album luister je hier.