Zes basisregels voor het bouwen van een duurzame garderobe

duurzaam_kopen

Aaight. Fashion en daily met die fire outfit komen kan een dure hobby zijn. Het is makkelijk om je gek te laten maken door mode, bloggers, campagnes en celebs om de latest en greatest trendjes in fashion te volgen. Maar waarom zou je? Hieronder 6 tips waarmee je voortaan altijd stijlvol as fuck voor de dag komt, maar tons of moneys bespaard.

Bovendien is heel vaak hetzelfde dragen goed voor het milieu en de mensheid. Je sponsort namelijk geen resource-verslindende fast fashion ketens die hun producten door de aller-armsten ter aarde laten maken.

#1 Goede basics zijn niet saai
Elke garderobe begint bij basics. Koop je goede basics dan gaan ze jaren mee, en heb je altijd wat om aan te trekken. Shop American Apparel of je favoriete merken voor basic shirts, sweaters en pants. Een zwarte en indigo denim van A.P.C. of Acne gaat jaren mee en staat altijd. Niemand heeft er ooit slecht uigezien in een wit overhemd, een zwarte sweater of een goede parka.

#2 Goedkoop = duurkoop
Dit geldt natuurlijk voor alles, maar shop vooral je basics niet bij de Primark of verwante ketens. Mooi katoen, een goede cut en iemand die met vaardigheid en geduld iets in elkaar zet kost geld. Koop alleen wat je echt mooi vindt, en investeer in items die je over een paar jaar nog steeds met veel plezier kunt dragen.

Bonus tip: bij de leger dump hebben ze vaak super chille basic thermo’s, boots en parka’s voor een klein prijsje.

streetstyle_kenzo

#3 Cut down on the logo’s en prints
Teveel logo’s kunnen je een kinderachtige look geven, bovendien zijn er echt hardere items bij Supreme te krijgen dan die boxlogo shit. Is het merkje niet meer hip dan is er een dikke kans dat je ook uitgekeken raakt op de aanwezige branding op je kleding. So cut it down.

yeezy_douchebags

#4 Skip de hype
Herinner je die Kenzo sweaters nog? Hoevaak zie je nu iemand met die Kenzo tijger sweater lopen? En hoe vind je dat dan? Precies. Koopt iedereen Yeezy’s shop dan wat deadstock Nike of Adidas hype op eBay. Niet alleen maakt het je uniek, ook bespaard het je tons of money.

#5 Koop vintage
Niets zo duurzaam als vintage kleding. Het is namelijk niet zo dat het speciaal voor jou gemaakt is, het heeft zelfs al een heel leven voor zich. Bovendien vindt je met een beetje goed zoeken items waar je niemand in je omgeving ooit in gaat zien en hoef je die niet te wachten tot je die chille afgedragen look bereikt. Bovendien is vintage designerkleding altijd weer goed te verkopen als je het echt zat bent.

street

#6 Layering!
Combineren is de key als het gaat om die fire fit. Een kast vol basics, designer pieces en vintage items maakt dat je elke dag een unieke outfit kunt dragen zonder kasten en kasten vol kleding te hebben. Spelen met maten en fits is belangrijk. Een oversized sweater kan prima over een longsleeve tee heen op een koude dag. Een spijkerjasje kan prima onder een parka.