Koffie & Wifi in Rotterdam? Dat doe je hier

koffie1

Waar de man vroeger behoefte leek te hebben aan vuur en voedsel, lijkt dat steeds meer om te slaan naar Koffie & Wifi. Wat ons betreft een even groot fenomeen als Netflix & Chill.

Goede koffie is tegenwoordig op veel plekken te vinden, maar hoe zit dat met de Wifi? Het internet is belangrijker dan ooit, en de snelheid moet gewoon goed zijn. Maar niet alleen moet je moeiteloos en veilig kunnen appen, Skypen, you name it. Er moet ook nog een lekker bakje te drinken zijn, en wat te eten en een leuk sfeertje erbij is altijd fijn.

Om dit te testen besloten wij samen met sim only provider Simyo drie koffiebarretjes in Rotterdam te testen op Koffie & Wifi. Go.

1. Lebkov & Sons
First stop is het goed gelegen Lebkov & Sons naast Rotterdam Centraal. Binnen is het drukkig en rumoerig, maar niet storend. Wat je wel kan afleiden is het vele vrouwelijk schoon, zowel voor als achter de bar. Als je het trapje oploopt kom je op een iets rustigere plek waar mensen meer komen om te werken. Eet hier de sandwich met carpaccio, tomatenmayo, en rucola, combineer dit met een fantastische koffie en je dag begint lekker.

De wifi doet het, maar niet heel goed. Het laden van de Facebookpagina duurt enkele seconden en dat kan toch sneller als je druk aan het werk bent. Aan de andere kant zit het kijken van een aflevering Homeland op Netflix er niet in, dus gefocust blijf je zeker. De downloadsnelheid is adekwaat. Het uploaden gaat wel echt net iets te langzaam.

Adres: Stationsplein 50

Locatie: 8
Publiek: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8
Sfeer: 7
Eten en drinken: 8
Wifi-signaal: 6

koffie2

2. Hopper Coffee
Ook Hopper Coffee is heerlijk centraal gelegen, praktisch gezien naast metrostation Beurs. De bediening heeft de outfitjes op elkaar afgestemd en dat is iets fantastisch. Zowel links als rechts van ons wordt Engels gesproken, en ook op de kaart staat alles in het Engels aangegeven. Rotterdam goes worldwide.

Als je een vers broodje wil, ben je bij Coffee Hopper aan het goede adres. Zodra je binnen komt lopen, ruik je de fresh baked goods gelijk. Neem er een orange juice erbij en uw Koffie & Wifi is on fleek.

IMG_1838

De Wifi bij Hopper gaat hoppig. De snelheid laat je het toe om in één keer alle afleveringen van How To Make A Murderer tegelijk te streamen, mocht je dat ooit willen. Niet alleen het downloaden gaat heerlijk, ook is de uploadsnelheid gewoon goed.

Adres: Schiedamsevest 146

Locatie: 7
Publiek: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8
Sfeer: 8
Eten en drinken: 8
Wifi-signaal: 7

IMG_1818

3. UEB West
Als laatste maken we een stop bij UEB West op de Nieuwe Binnenweg. Als we binnenkomen is ongeveer de helft van de bezoekers druk op z’n toetsenbord aan het tikken. Niemand die je (a)sociale schermgebruik hier afkeurt. Lekker. De lichtbruine tafels en stoelen passen perfect in de grijze industriële setting. Prima plek om wat door een random timeline te scrollen, en tegelijkertijd een koffietje te drinken.

Bij UEB serveren ze koffie die ze hebben gemaakt met Giraffe Coffee Roasters, ook uit Rotterdam. Dat is support your locals 2.0. Hier eet je pancakes met banaan en kaneel, real talk.

IMG_1808

De wifi bij UEB is veruit het beste van allemaal. Het maakt niet uit of je hier komt om een beetje te chillen en een paar appjes te sturen, of dat je nog je laatste videobeelden naar een opdrachtgever moet Dropboxen, het gaat hier allemaal lukken. Veel mensen die uit de buurt komen, lijken er dan ook vaker terug te komen.

Adres: Nieuwe Binnenweg 263

Locatie: 7
Publiek: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8
Sfeer: 9
Eten en drinken: 8
Wifi-signaal: 9

After all zijn er dus nog best wel grote verschillen tussen de spots. Als je voor de beste Wifi wil gaan, moet je naar UEB. Buiten de Wifi is het ook een fijne, chille plek. De bediening is er aardig en ze hebben ook nog een zeer aangename menukaart.

Pas altijd wel een beetje op met wachtwoorden enzo he, moet je wat internetbankieren switch dan weer even naar je 3- tot 4G. Stay safe, ook namens Simyo. Doei.