Superdate: deze chef stemt je eten af op je whisky

superdate1

Je de gehele maaltijd verheugen op het glaasje whisky dat je bestelt na de maaltijd blijkt onnodig. Het is namelijk harstikke lekker om een whisky te drinken tijdens het dineren. 

Sterker nog: sterrenchef François Geurds heeft gerechten ontwikkelt die het smakenboeket van je whisky ondersteunen en versterken. De gerechten zijn geïnspireerd op de Founders Reserve whisky van whiskymerk The Glenlivet. Wat overigens een erg toegankelijke, zachte, romige, fruitige whiskysoort is.

De gerechten zijn in sommige gevallen bereid met whisky. Bij andere gerechten zijn de smaakelementen van de whisky door de chef ontleed en vervolgens verwerkt in de gerechten. Het menu is een fijne harmonieuze liefdesdans tussen Single Malt whisky en eten.

superdate4superdate3

De gerechten die je voorgeschoteld worden smelten samen met een slok whisky. Of je proeft het smaakpallet van de whisky terug in het eten. Een tartaar van tonijn wordt geserveerd met een vinaigrette van whisky, asperges met whisky au beurre en beef met een jus van whisky. De whisky en het eten horen bij elkander. Als een cola-light hoort bij een Big Mac menu en een koffie die onlosmakelijk verbonden is met een appelgebakje.

Geurds heeft de smaken van De Founders Reserve tevens verwerkt in een frisse cocktail waar onder anderen grapefruit, sinaasappel en geroosterde rozemarijn bij zit. Geurds bezweert dat een cocktail waarin whisky goed verwerkt zit de whiskysmaken niet verloren gaan maar juist nog beter tot hun recht komen.

 superdate2

Dit alles is te ervaren bij  FG Food Labs te Rotterdam. Neem vooral je wifey mee en de avond eindigt ongetwijfeld goed (na al die Glenlivet) en ze zal je begrijpen al je zegt dat je verliefd bent op whisky.