The Glenlivet Cipher: Menandstyle blijkt uiterst deskundig als het om whiskyproeven gaat

wis2

Weet je wat het wenselijke verschil tussen blended en single malt whisky’s is? Vind je cola en whisky mengen een onvergefelijke zonde? Druppel je vaak wat water in je whisky om bepaalde aroma’s vrij te laten komen? Anders gevraagd: neem jij whisky drinken behoorlijk serieus? Dan doe je er goed aan ons voortaan ook behoorlijk serieus te nemen. Men&Style blijkt namelijk over een sterk ontwikkelde smaakzin te beschikken, vooral als het The Glenlivet whisky betreft.

wis3

The Glenlivet Cipher
Onze borstroffel heeft alles te maken met de nieuwe exclusieve  mystieke whisky van The Glenlivet: ‘Cipher’.  Deze nieuwe Single Malt biedt een unieke kans voor fanatieke whiskydrinkers, er is over de smaak van het Schotse goedje namelijk helemaal niets bekend. De drinker wordt gevraagd het geur- en smaakprofiel van de drank bloot te leggen.

Tijdens een proefmiddag hebben wij een poging gedaan de smaak van The Glenlivet Cipher te decoderen, tezamen met andere journalisten waarvan sommige erg dikdoenerig deden over hun drankkennis.

Wij stelde ons welopgevoed bescheiden op, maar bleken over een ontzettend verfijnd whiskytongetje te beschikken. Tijdens de tasting wisten wij namelijk 68% van het Cipher-recept te ontdekken.  De hoogste score die dag,  waardoor sommige vervende alcohol-journalisten een beetje terneergeslagen keken. 

Probeer ons te evenaren
Je kunt ons proberen ons te overtreffen en zelf de smaak van The Glenlivet Cipher onthullen. Wanneer je een fles van de whisky aanschaft – die overigens in een fraaie matzwarte fles zit – kun je online je eigen smaakpupillen op de proefstellen.

In sferische video’s word je in het experiment meegenomen. In een smaakwiel kun je zes aroma’s selecteren die je met je neus waarneemt en zes smaken die je proeft. Bij elk smaakvermelding kun je ook nog eens aangeven hoe krachtig je waarneming is. Dat resulteert in vele duizenden smaakcombinaties. 

wis1

Het is een spannend en meeslepen proces, je bent al snel kinderlijk fanatiek.

De flessen zijn te koop tegen een adviesprijs van ongeveer 110 euro. Maar het maakt een avond whisky drinken toch vele malen uitdagender en spannender. Leuk bijkomend feit: de whisky is óók nog eens enorm lekker.