Waarom je altijd goede basic t-shirts in je kast moet hebben

screen-shot-2016-09-15-at-18-04-05

Wat is er lekkerder dan een goed zittend T-shirt? Het liefst een T-shirt dat de hele dag goed blijft zitten en lang mee gaat. Toch onderschatten veel mannen de waarde van een goed basis T-shirt. Waarom moet je als man een goede set basic T-shirts in je kledingkast hebben liggen en waaraan moet je denken bij de aanschaf van een T-shirt.

Basic T-shirts raken nooit uit de mode
Een van de belangrijkste redenen om te investeren in goede basic T-shirts is dat deze nooit uit de mode raken. Op vrijwel ieder outfit past een wit of een zwart T-shirt. Of het nu als primair kledingstuk gedragen wordt of onder een blazer of een overhemd, een basic T-shirt kan altijd. Dus weet je even niet wat je moet dragen dan is een outfit met een T-shirt een super idee. Clean en bij een juiste fit juist enorm stijlvol.

Altijd de juiste lengte
Eén van de grootste ergernissen is een T-shirt dat te kort is of na verloop van tijd te kort wordt. Zeker langere mannen ervaren dit, maar eigenlijk geldt het voor alle mannen. Het liefst draag je natuurlijk T-shirts die niet uit je broek kruipen, ook niet na een paar keer wassen.

Niet alleen is een te kort T-shirt gênant wanneer je het als primair kledingstuk draagt, ook wanneer je een T-shirt onder een trui of overhemd draagt.

Er zijn een aantal Nederlandse merken die speciaal voor lange mannen T-shirts hebben ontwikkeld. Een van deze spelers is Girav die naast een breedtemaat ook rekening houdt met de lengte van de man. Zo zijn de T-shirts tot wel 12 cm langer dan vergelijkbare T-shirts die u terugvindt bij andere aanbieders.

Blijvend goede pasvorm
Een T-shirt zit meestal fantastisch als je besluit deze te kopen, tot je het shirt voor de eerste keer in de wasmachine doet. De pasvorm van het T-shirt is meestal het eerste dat verloren gaat. In veel gevallen ligt dit niet aan de manier waarop je het T-shirt wast, maar aan de kwaliteit van het T-shirt.

Er zijn nog steeds een hoop T-shirts die van polyester of goed katoen worden gemaakt. Let bij de aanschaf van een T-shirt goed op het soort katoen. T-shirts die van pima katoen (American Cotton) zijn gemaakt gaan een stuk langer mee.