Eindejaars / lijstje / 2016: Bart van Hylckama van Baretta, Uptown & People In Public

Bart van Hylckama is co-owner van Baretta, UPTOWN en People In Public in Den Haag en eigenaar van BigBooming Media.

Favoriete Nederlandse merk in 2016?
Ik heb diep respect voor de manier waarop Denham zich tot nu toe heeft ontwikkeld. Fijne gasten om mee samen te werken ook!

Favoriete Buitenlandse merk in 2016?
Voor UPTOWN is Won Hundred echt de backbone van de winkel geworden. Mooie kwaliteit, vernieuwende items en een goeie prijs. Zelf ben ik ook best groot fan van Common Projects.

Beste nieuwe merk?
In Baretta zijn we dit jaar gestart met Balzac Projects. Toffe tees en sweats, die nét even anders zijn dan de rest. En een ‘instant hit’ in de winkel. Voor UPTOWN is A.P.C. een hele waardevolle toevoeging gebleken.

Beste product van 2016?
De winterjassen van ELVINE. Mede door de plotseling invallende winter in november, heeft dit Zweedse merk weer belachelijk goed gepresteerd.

Beste winkel of webshop?
Buiten onze eigen shops dan, he? Haha! Online gaat er natuurlijk nooit meer een betere, completere en mooiere shop komen dan Mr Porter. Mooiste stenen winkel vind ik nog altijd de verschillende filialen van Dover Street Market. Dichter bij huis ben ik trots op de boys van The Pelican Studio in Amsterdam. Toffe winkel, goeie vibe!

Grootste stijlicoon van 2016?
Da’s natuurlijk mijn compagnon Lars Luttik. Wil hij dat ik nu antwoord.

Beste trend of ontwikkeling van 2016?
Het is natuurlijk vooral lekker dat het op papier weer beter gaat met onze economie. De werkloosheid daalt, de cijfers zijn gunstig. Dat is voor iedereen het grootste gewin van afgelopen jaar.

Domste trend of ontwikkeling van 2016?
Dat de Bijenkorfen en Men at Works van deze wereld ieder jaar eerder met de uitverkoop beginnen. Dit jaar startte de mid-season sale op 30 september. KNETTERGEK! En het wordt tijd dat de merken in gaan grijpen, in plaats van bezwijken voor een zak geld, terwijl vervolgens je merk vakkundig om zeep wordt geholpen door fantasieloze cijferneukers. Zo.

Wat denk je dat 2017 gaat brengen?
Het wordt gewoon weer heel hard werken en hopen dat de economische voorspoed ook een beetje in de portemonnee te merken gaat zijn. Wij gaan in ieder geval ons hart volgen, gas geven en proberen alleen maar leuke dingen te doen. Met alle drie de winkels. Verder bouwen aan onze online visability, en nieuwe merken brengen en bouwen!

Waar kijk je persoonlijk naar uit in 2017?
Naar heel veel mooie momenten. Een lange en warme zomer. Het liefst op Mallorca. En iets met een Porsche Targa. Je moet wat te dromen hebben, toch?

Bekijk alle lijstjes hier