Eindejaars / lijstje / 2016: Paul Zeper van DEZEEP

Paul Zeper is ex professioneel freestyle windsurfer en nu owner en designer van het merk DEZEEP.

Favoriete Nederlandse merk in 2016?
Ik denk dat er een grote nieuwe groep is die allemaal heel tof zijn en op hun eigen manier en stijl een merk neerzetten. Daily Paper, The new originals, Olaf Hussein. Daarnaast is Patta natuurlijk altijd al core en established. Daarnaast moet ik even de tracksuit collectie van Danielle Cathari vermelden die ik zelf echt keihard vind!

Favoriete Buitenlandse merk in 2016?

√Čtudes studio, Acne en Cmmn Swdn.

Beste nieuwe merk?
Het gaat alweer erg hard en het nieuwe gaat er al een beetje vanaf, maar Noah uit New York. Ik ben zelf ook fan van Second Layer en Noon Goons.

Beste product van 2016?

Sowieso de overcoat in elke mogelijke vorm en fabric. Deze blijft nog wel even hangen. Daarnaast natuurlijk de everlasting pantalon in pyjama fit!

Beste winkel of webshop?

Monkey Time, Goodhood en natuurlijk S/O to the homies Big in Japan, Baskèts en Maha!

Grootste stijlicoon van 2016?
In Nederland is Imruh Asha een echte killer! Daarnaast elke random Japanner in Harajuku.

Beste trend of ontwikkeling van 2016?
Ik hoop dat we in Nederland echt een beetje af gaan stappen van de mannelijke crop tops aka strakke shirtjes. Dit in combinatie met gescheurde denim leggings voor mannen. Eerlijk waarom is je zondag trainingsoutfit zo chill? Juist! Omdat het baggie en los en comfortabel is. Dus 2017 gaan we veranderen naar dit principe maar dan met luxe fabrics met meer doordachte cuts.

Domste trend of ontwikkeling van 2016?
Life of Pablo merch. Big up naar Yeezy, maar in de rij staan voor die merch om daarna gelijk te resellen. Ik snap dat het snel money pakken is maar in de huidige samenleving waarbij iedereen zegt dat ze een individu zijn met een individuele stijl horen we toch niet met ze alle in een rij te staan. Je kan zeggen dat ik hier op jaloers ben dat die stuff zo snel verkoopt maar ik snap niet dat de mensen het hebben over hun eigen stijl en dan wel dit met z’n allen doen.

Wat denk je dat 2017 gaat brengen?
Met DEZEEP een stuk meer beeld en doordachte concepten. Wij willen mensen gewoon challengen om zelf keuzes te maken en gek te gaan. Ik hoop dat alle mensen die op Instagram moeilijke dingen volgen en liken het nu gaan omzetten naar hun eigen stijl.

Waar kijk je persoonlijk naar uit in 2017?
De fashionweeks in januari en februari en het feit dat we veel meer doordachte dingen kunnen doen en gaan laten zien!