De loose-fit broek komt terug. Wij hebben wat tips

Loose-fit broek

Je zag het misschien al een beetje aankomen. De loose-fit broek ligt met smart op jou te wachten. En natuurlijk ziet het er nu heel anders uit dan voor de 2003 Nelly. We willen je toch liever voor die fout behoeden dus hebben we wat inspiratiebeelden op een rijtje gezet.

Ga in de weer met materialen

Loose-fit broek

Hierboven zie je een model tijdens de Louis Vuitton-show. Hij draagt een wollen broek en dat heeft vooral 2(!) voordelen. Het is weer wat anders dan je jeans of jogger. En ten tweede geeft dit een ietwat meer formele uitstraling, waardoor je het ook makkelijker op kantoor kan dragen. Oh en het zit heerlijk.

Gooi het in de plooi

Loose-fit broek

Je moeder wilde vroeger waarschijnlijk alle plooien uit je broek strijken. En dat doet ze misschien nog steeds voor je vader. Maar jij bent nu volwassen en dopt je eigen boontjes, wast je eigen wasjes en strijkt je eigen strijkjes. Dus laat die plooien. Zorg er wel voor dat er rondom die plooien niets anders de aandacht trekt (als je begrijpt wat we bedoelen). Dit is vooral heel sterk bij lange, skinny boys. Dus voor jou als Hollandse hipster is dit de perfecte look!

Tapered fitjes

Loose-fit broek

Het is even schrikken natuurlijk. Ben je net gewend aan de skinny broek, gaat het weer allemaal wijd. Maar gelukkig is er nog een gulden middenweg. De tapered fit. Lekker wijd aan de bovenkant, helemaal comfortabel en wat strakker richting de onderkant. Ook een heel goede optie voor de wat kleinere man.

Maak van loose-fit geen lazy-fit

Loose-fit broek

Een loose-fit broek (en al helemaal van wol) kan aanvoelen als een pyjamabroek. En dat is perfect. Maar je wil niet dat je hele outfit eruit ziet als een pyjama, want hoe versier je dan nog je buurvrouw? Hou die Abercrombie & Fitch hoodie dus ergens achterin je kast. Stap in je mooiste stappers, trek een goede jas aan en doe je haar. Dat is al een heel goed begin.

Inkoppertje, maar ga niet over de scheef

Loose-fit broek

Voor de een wat makkelijker dan de ander. En je fashion-buddy kan misschien all-out gaan met paars en geel en groen, waar jij navy al gewaagd vindt. Dat is helemaal geen probleem. Het gaat bij ons mannen natuurlijk maar om twee dingen:
1. Op je gemak voelen in wat je draagt
2. Vrouwen versieren in wat je draagt