Wij lazen een interview zodat jij het niet hoeft te doen: Jonathan Leder over Emrata (misschien een beetje NSFW)

Iedere week lezen wij een interview zodat jij het niet hoeft te doen. Want het was heel saai, want het was heel lang, want het was best grappig. Of gewoon omdat we het zelf het delen waard vonden.
In deze aflevering: Jonathan Leder over polaroids van Emily Ratajkowski en de problemen die hem dat hebben opgeleverd. (Maar ook weer $$$)

Jonathan schoot in 2012 (nog voor de Blurred Lines video en dus doorbraak) wat leuke polaroids van Emily Ratajkowski. Hier heeft hij helemaal niets mee gedaan, totdat hij besloot een expo te starten met alle 71(!!) fotootjes van Emily. Emily was (en is) daar niet blij mee en daarom belde Highsnobiety even met Jonathan om te checken hoe en wat. Moraal van dit verhaal?

1. Als je foto’s maakt van iemand, vraag dan altijd even of je ze mag publiceren voordat je er heel veel geld mee gaat verdienen.

2. Ook al heb je het onwijs gezellig en is de ander binnen 30 minuten uit de kleren. Vraag even toestemming voordat je heel veel geld gaat verdienen met naaktfoto’s.

3. Jonathan vindt Emily een heel slimme vrouw.

4. Jonathan vindt het jammer dat hij na deze shoot nooit meer met haar geeft gewerkt.

5. Jonathan heeft nog polaroids van andere mevrouwen. Die zijn ook te zien in de expo. De expo is te bezoeken tot 29 februari in New York.

Het hele interview is hier te lezen.
De interview-samenvatting van vorige week ging over Nick Tershay die vertelt hoe je een merk opricht.