Review: Simba matras

simba matras review

Lekker slapen is belangrijk. Work hard, play hard, rest hard. Een goed matras is dus van levensbelang. Ook omdat andere activiteiten gewoon veel beter worden op een goed matras.

Simba weet dit. Simba heeft hier rekening mee gehouden. Simba heeft ons een matras gestuurd om te testen.
En dat deden we.

Simba zegt dat je op hun matras 21 minuten extra slaap per nacht krijgt. Sowieso zegt ieder matrassen/bedden merk natuurlijk dat je op hun bed het beste slaapt. En de ene nacht slaap je beter dan de ander. No matter welk matras. Dus het hoe en wat van dit soort uitspraken is altijd een beetje natte-vinger-werk, maar bij Simba hebben ze wel wat goede argumenten.

simba matras review

Het Simba matras is ontwikkeld in samenwerking met het “Sleep to Live” instituut. Daar zijn 10 miljoen slapers onderzocht, waaruit onder andere bleek dat het niet gaat om hoe hard of zacht het matras is, maar hoe het matras reageert op bewegingen.
En dat merk je als je erop gaat liggen. Of merk je juist niet, want het voelt in eerste instantie helemaal niet alsof je op een mega-speciaal matras ligt.

simba matras review

Juist doordat het matras ‘anticipeert’ op bewegingen, word je minder snel wakker ‘s nachts. Ook als je bedpartner geen schone slaper is. De combinatie van Simbatex, visco-elastisch traagschuim en 2500 conische veren zorgen ervoor dat je helemaal niks merkt van je eigen bewegingen en al helemaal niet van je partner.
Alle technische praat is leuk, maar na een week testen ligt het inderdaad verdomd goed. En blijf je lekker doorslapen.

Daarnaast is het altijd leuk wanneer een merk aan een beetje branding doet. Wat sex-referenties hier en daar, fotoshoots en bezorging (binnen 24 uur) in een klein doosje, zodat je never moeite hoeft te doen met vervoeren.
Oh en ze geven je een test-periode van 100 dagen.

Zoek je een nieuw matras? Dan kunnen we Simba zeker aanraden. We hebben ‘m zelf ook.