De Gladiool maakt perfecte artikel over “fashion-victims”

de gladiool stereotypes

De Gladiool is een satirisch platform. Bekend/berucht van de manier waarop zij (vooral oppervlakkige) zaken in een ander daglicht zetten. En heb je een beetje zelfspot kun je ook jezelf regelmatig herkennen in hun artikelen.

Oftewel, De Gladiool is een van onze favoriete websites. Altijd kritisch doch grappig over ieder onderwerp. Zo ook over de Nederlandse mode-stereotypes.

Twee voorbeelden:

Grijze Gijs
De grootste kans om Gijs tegen te komen is als je een bezoekje brengt aan de provincie. Bezoek bijvoorbeeld eens een leuk ROC’tje in Ede en ga hier Levi’s en Thrasher-shirtjes tellen. Vergeet vooral niet te letten op de merkloze knock offs van Scapino […]. Ook het gebloemde festivalshirt uit 2012 is nog steeds een fashion-item dat deze jongen het hele jaar door draagt. Verder bestaat de kledingkast van deze jongen voornamelijk uit Chasin’ en G-Star RAW en koopt hij een goedzittende spijkerbroek het liefst meteen in alle beschikbare wassingen.

Patta-papi Sam
Deze populaire boy ademt streetwear en vindt zichzelf vooral zéér onderscheidend en een belangrijke fashion influential. Zijn grootste irritatie is dan ook de kledingstijl van elk ander individu dat zich in zijn blikveld bevindt. Hij is altijd op de hoogte van de nieuwste fashiontrends die hij meekrijgt via z’n favoriete website Highsnobiety. Hij probeert al jaren Facebookvrienden te worden met de accountant van FreshCotton zodat hij korting kan fixen.

Lees alle stereotypes hier.