Slide into the DM: Alle DO’s en DONT’s

slide into the dm

Slide into the DM als een pro. Met deze tips en tricks gaat het nooit meer fout.

Toon ook buiten de DM interesse
Natuurlijk is de DM de perfecte manier om contact te zoeken en te laten weten dat je iemand leuk vindt. Maar dit kan ook door daadwerkelijke posts te liken of er zelfs een comment bij te plaatsen. Zo lijkt het minder creepy als je ineens dat privé berichtje verstuurd.

Like niet ALLES
Ja, toon wat interesse. Maar wees niet de creep die een foto van 3 jaar geleden gaat liken. Nobody likes a stalker.

Begin niet te seksueel
Het maakt niet uit met wie je een beschuitje wil eten. Start rustig.
Hoe goed je het ook bedoelt, door meteen de seks-kaart te spelen stoot je ze waarschijnlijk eerder af dan dat je iemand aantrekt.

slide into the dm

Geef niet alleen het uiterlijk complimentjes
He, de DM is eigenlijk net een echte wereld. Waar mensen ook graag een complimentje krijgen over iets goeds dat ze gedaan hebben. Of grappig gevonden willen worden. Houd het dus niet oppervlakkig.

Gebruik gemeenschappelijke vrienden in je voordeel
Ook dit is iets wat in ‘het echie’ ook vaak en goed van pas komt. Als vrienden van haar jou aardig vinden. Dan zal je waarschijnlijk ook aardig zijn.
Ga nou niet vragen hoe ze die-en-die kent, maar vertel een grappig verhaal over jullie eigen vriendschap. Of zorg ervoor dat ze erachter komt dat je inderdaad aardig bent.

Blijf niet te lang vast in de DM
Na een paar leuke gesprekken is het helemaal oke om te kijken of er meer in zit. Voel een beetje aan wat de mogelijkheden zijn. Van afspreken tot een drankje tot Netflix & Chill. Ga ervoor.

slide into the dm

Stop als het saai wordt
Duurt het dagen voordat ze reageert of heeft ze alleen maar saaie verhalen, hou er dan mee op. Zonde van ieders tijd. Want het zal alleen maar saai blijven.

NEVER, EVER door blijven gaan als je geen reacties meer krijgt
Het is leuk. Een paar dagen, misschien een week. Hele dagen alleen maar berichtjes naar elkaar sturen totdat ze ineens verdwenen is. Ghosted is k*t, maar doe je niks aan. Let it go. On to the next one.

Duik erin
Risico’s moet je nemen. Dus als je denkt dat het wordt gewaardeerd, slide dan in de DM.