Zo worden sex scenes in films “gemaakt”

zo worden sex scenes gemaakt

Seks is voor sommigen al moeilijk genoeg. Moet je voorstellen als er tientallen mensen naar je kijken, terwijl je niet eens ├ęcht seks hebt.

Voor acteurs en actrices de normaalste zaak van de wereld, maar nooit is er echt bekend gemaakt hoe zo’n scene tot stand komt. 5 dingen die je nog niet wist. Maar nu wel.

1. Dans choreografen worden regelmatig voor hulp gevraagd
Seks in films is vaak beter, mooier en sexier dan in het echt. Om dat ‘niveau’ te kunnen waarborgen worden er regelmatig choreografen ingehuurd om deze dans voor te bereiden, voor te doen en uit te leggen.

2. Geslachtsdelen worden goed verstopt
Soms zijn er scenes waarbij de acteurs echt goed naakt zijn. En waarbij je bijna niet kan geloven dat ze niet daadwerkelijk seks hebben. Niets is minder waar (tenzij je bepaalde films kijkt).

Acteurs stoppen hun geslachtsdeel in een soort sok, die vervolgens met een dubbele knoop wordt dichtgemaakt.
Actrices gebruiken een landingsbaan-achtige strip die alles afdekt.

zo worden sex scenes gemaakt

3. Er wordt soms gebruik gemaakt van body-doubles
Maar alleen als het ellenlange scenes zijn waarbij schema’s in de war raken. Niet per se, omdat de big-time acteur dus niet durft.

4. Boners happen
He, stel je hebt nep-sex met Jessica Alba. Dan kan het gebeuren dat je het iets te leuk vindt. Mocht je een acteur zijn of willen worden is hier een tip: Vertel van tevoren dat ‘het’ zomaar kan gebeuren. Maar dat het ook zomaar niet kan gebeuren. En dat niemand zich er druk om hoeft te maken.

5. Schaamhaar is meestal fake
Ja toch, moderne acteur uit 2017 die ineens een prins uit 1785 moet spelen. Gewoon blijven scheren, make-up artists hebben genoeg attributen om ook die details toe te voegen.