De 5 allerbeste outfits in Nederlandse hiphop – juni 2017

Yo, iets nieuws. Hiphop en stijl zijn net zo onlosmakelijk met elkaar verbonden als de Huishoudbeurs en kort pittige kapsels (we zien je Akwasi). Daarom vanaf nu elke maand de 5 beste outfits in Nederlandse hiphop.

Dezer outfits komen meestal uit clips, bedoel, waar anders stunt je met je beste fitje dan in je eigen clip? Bij uitzondering willen we een Insta-foto of een optreden in the mix gooien. We beoordelen elke outfit op originaliteit, stunt-factor, stijl en feels. Een dure outfit wint niet, een goede outfit wel.

Omdat we dit voor het eerst doen nemen we de maand mei ook gewoon maar even mee. En ja we zijn al bijna halverwege juni, we know.

Ok. Let’s go.

5. Boef – Slapend Rijk (Tony Montana outfit)

Boef is van het nieuwe geld en dat uit zich vaak in all over Louis Vuitton print overhemden en heel erg aan de buitenwereld laten zien dat je geld verdient. Gelukkig laat zijn shitload aan zelfvertrouwen en zijn goede bouw hem echt overal mee wegkomen.

Random: heeft iemand trouwens al ooit een Boef trui x Boef artiest memé gemaakt?

Anyways, in de clip van Slapend Rijk komt Boef met wat vintage Versace swag op een witte broek wat hem een instant Tony Montana vibe geeft. Past bij de clip, past bij Boef. Ja man.

In de stem van die oude zure voetbalmang die vroeger bij De Wereld Draait Door zat: NUMMER VIER.

4. Jacin Trill – Kspreyopjebytch (technical visser outfit)

Hij kwam vanuit het niets en je dacht even dat je speaker kapot waren toen het refrein aanbrak, Jacin Trill snapt dat fishes je hella bitches oplevert en komt met een technical vissers outfit om de wereld van vissen en hiphop samen te brengen. Somehow werkt het binnen dit bizarre anthem en de chaotische video.

Paar aanstekers in je vest en het is vuur. Jamaaaaaang.

3. Leafs – Alright (Tommy outfit)

Leafs is met zijn 15 jaar de allerjongste stunna uit dit lijstje en sowieso in Nederlandse hiphop. Zijn – wat ons betreft – zomer anthem 2017 is voorzien van een prachtige clip.

En hoewel een Bonne Suit in samenwerking met een paar rode Vans en een zwaard iconische beelden oplevert waren we onder de indruk van de Tommy Hilfigah sweater die Leafs droeg. Vintage piece zoals je die niet vaak ziet, voorzichtig maar perfect afgestyled met wat chains en een Nike cap. We love it.

Alright.

Shoutout naar deze doggo natuurlijk. Next one.

2. Ronnie Flex – Is Dit Over (macdaddy outfit)

Koning van de Nederlandse hiphop staat op nummer 2. Introvert als Ronnie kan zijn (kijk zijn docu) in zijn woord en persoonlijkheid, zo extravert komt hij vaak in clips. Outfitjes die totaal over the top zijn. Maar als iemand het kan hebben….

In Is Dit Over (met de prachtige Tabitha, zucht) is zowel qua art direction als styling (shoutout naar Kim Keizer) een pareltje.

Zie je hoe goed die kleuren met elkaar werken? Roze en rood is fire, take een paar notes.

Bape sweater met de Bape belt.

Ook Tabitha shined, kijk hoe het behang en de jas komen.

Maar de absolute knalfuif van een outfit is de Master P inspired Mac Daddy fit die Ronnie op bovenstaande foto rocked. Als een buurtvader slash jonge Don zit Ronnie erbij alsof het leven niet beter voor hem had uit kunnen pakken. Ergens heeft de outfit zelfs emotie.

Notice ook de 8 paar frisse Nikes die Ronell in de kast heeft staan. Jezus wat gaat dit lekker.

Dit had natuurlijk de winnaar moeten zijn, ware het niet dat er last minute een pareltje verscheen. Op naar nummer één.

1. Ray Fuego – Woo Hah 2017 (Iggy Pop outfit)

RAY MOTHERFUCKING FUEGO. Misschien wel de meest stijlvolle man die er nu rondloopt. Hij weet moeiteloos stijlen en subculturen te verbinden en naar een hoger niveau te trekken. Dat zonder iemand voor het hoofd te stoten of not authentiek te komen.

Op Woo Hah kwam Ray in niets andersn dan een paar zilveren shiny pants die strakker om zijn ass zit dan een, ja gewoon echt heel strak. Maar nooit was iets meer hiphop. De man moest hem in een WC aantrekken als een “motherfucking schorriemorrie”. Geef die man een kleedkamer. Winnaar Juni 2017. Congrats Ray.

Op naar Juli.

Outfit gezien die volgende maand deze top 5 MOET halen? Mail ons op menandstyle@gmail.com en win een shout out.

Kiss.