Een interview met de jongen die een Common Projects serial-number tattoo heeft

common projects tattoo

Ken je deze foto? Waarschijnlijk heb je ‘m ergens op Instagram voorbij zien komen de afgelopen weken. Ook op ons eigen Instagram-account.

“Wel grappig”, dachten we toen we het voorbij zagen komen. Maar ook, “van wie is die tattoo? En waarom heeft hij dat laten zetten?”.

Hoefden verder niet veel moeite te doen om daar achter te komen, aangezien @Lifestyle_Of_James werd getagd in onze post.
En wat blijkt, James is gewoon een Nederlandse jongen van 29. Dus stuurden we hem een DM en stelden een paar vragen.

MENANDSTYLE: Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Je hebt een Common Projects tatoeage. Hoe ben je op dit idee gekomen?
James: “Ik was met mijn vriendin op vakantie in Kopenhagen en zij had daar een tattoo laten zaten. En aangezien ik er al meer heb, begon het bij mij weer te kriebelen om ook wat te zetten. Maar toen moest ik nog bedenken wat ik wilde. Die dag had ik mijn tweede paar Common Projects besteld en ik wilde niets anders dan deze schoenen in alle kleuren. Uiteindelijk was de rekensom snel gemaakt en heb ik de code van de classic ones (white) laten tatoeëren.”

Waarom heb je voor de getallen gekozen van dat bewuste paartje?
“Deze code staat voor de witte Achilles. Het klassieke model en kleur waar Common Projects bekend mee is geworden.”

Waar komt je liefde voor Common Projects vandaan?
“Als je ze eenmaal hebt ingelopen, zitten ze heeerlijk. Daarnaast vind ik het minimalistische design super mooi. Toen ze uiteindelijk de schoenen in verschillende kleuren gingen uitbrengen was ik om!”

Zou je iedereen (minimaal) één paar Common aanraden? En waarom?
“Jazeker, met name de effen kleuren. Ik vind dit echt een fashion-statement en door de cleane look is het niet too much.”

Ineens was je foto overal op Instagram. Puur toeval of heb je een aantal accounts een berichtje gestuurd?
“Puur toeval; Highsnobiety heeft hem opgepikt en toen ging ie viral.”

Heb je andere tattoos? Waar komt die inspiratie vandaan?
“Ik heb nog een paar old sailor tattoos op mijn lichaam. Deze stijl vind ik het mooist en blijft ook het mooist door de dikke “outlines””

Zou je ook een MENANDSTYLE tattoo nemen?
“Haha. Zeg nooit, nooit maar op dit moment is 1 merk voldoende op mijn lichaam ;)”