Wat heeft de Male Model prisoner eigenlijk echt uitgespookt?

jeremy meeks misdaden

Jeremy Meeks brak 3 jaar geleden het internet toen zijn mugshots bij bijna iedere vrouw voor een natte onderbroek zorgden.
Dat niet alleen, de boy kreeg aanbieding, na aanbieding om als model aan de slag te gaan. Zo heeft ‘ie photoshoots voor onder andere Forbes en is hij zo’n beetje hét gezicht van Philip Plein.

En als we zijn Instagram mogen geloven verdient hij nu een aardig zakcentje. En heeft hij flink wat mensen die geïnteresseerd in hem zijn. Met z’n 1,2 miljoen volgers.

Good to be home

Een bericht gedeeld door JEREMY MEEKS (@jmeeksofficial) op

Maar wat heeft Jeremy eigenlijk op zijn kerfstok? En is het oke om een crimineel zo te verheerlijken, zonder stil te staan bij z’n daden?

Jeremy Meeks heeft in 2002 een 2-jarige gevangenisstraf gekregen voor autodiefstal.
In 2014 werd hij opgepakt voor wapenbezit, terwijl hij voorwaardelijk vrij was. Dit leverde hem een weer een straf van 2 jaar op. Ook omdat hij werd verdacht van bendevorming.

En daar wringt de schoen, want Jeremy was lid van North Side Gangster Crips. En is dat wellicht nog steeds. Hij doet daar zelf behoorlijk geheimzinnig over.

In die gang zitten best wat andere criminelen. En de laatste paar dagen treden steeds meer familieleden van slachtoffers van de North Side Gangster Crips in het openbaar.

Omdat ze Jeremy overal zien. Op de rode loper met Paris Hilton en aan tafel met Nicki Minaj. En bij het zien van Jeremy moeten denken aan de gruweldaden die zijn mede-leden hebben uitgespookt.

jeremy meeks misdaden

Zoals Carmela Castillo, moeder van de op 15-jarige leeftijd vermoordde Eric.
Eric is neergeschoten door een lid van de Crips. En Carmela vindt het “onbegrijpelijk dat hij [Jeremy] wordt beloond.” Aldus vertelt aan de Daily Mail.

Dat is natuurlijk ook heel logisch. Aan de andere kant kun je stellen dat hij z’n straf heeft uitgezeten en dus nieuwe kansen behoort te krijgen.

Maar een oud-bendelid, dat eigenlijk nog steeds verbonden is met die bende? Als merk of organisatie kun je misschien iets tactischer nadenken, nietwaar?
Betekenen deze mediaberichten van slachtoffers en familieleden van deze slachtoffers het einde van de modecarrière van Jeremy Meeks?

Time will tell.