De HTC U11 bewijst dat er betere opties voor een smartphone zijn

Back in the days waren smartphones veel diverser dan nu. Je had flipphones die je uit kon klappen, grote units met agenda functionaliteiten en een heus toetsenbord die de voorloper van de huidige smartphone genoemd kunnen worden en smartphones die niet veel meer konden dan bellen, maar waar de batterij wel een solide week no charging opleverde. Daarnaast had je nog wat specialty phones zoals de Ngage gericht op gamers en de ladyphone (met een spiegeltje, zucht).

Nu lijken smartphones eenheidsworst, HTC brengt hier met de U11 de nodige verandering in. Het Taiwanese bedrijf is terug naar de tekentafel gegaan en heeft een nieuwe ontwerptaal voor zijn telefoons ontworpen. De metalen unibody is gone, het frame is nog wel metaal. De achterkant is van glas. Wij weten niet zo wat ze hebben gedaan bij HTC maar het is echt een prachtige shiny oppervlakte geworden. De achterkant is shiny en scherm sprankelhelder.

De U11 zijn vingerafdruklezer op de voorkant van het scherm ondergebracht. Opladen doe je met USB-C. De nieuwe behuizing herbergt Edge Sense, waarmee je verschillende functies kunt bedienen door simpelweg in je smartphone te knijpen. En ja, dit werkt echt meer dan splendid.

Ook van binnen is de telefoon niets meer dan top notch. We willen op MENANDSTYLE nooit in technische termen vervallen maar denk aan dingen als snel met een goede camera en al het geheugen wat je nodig hebt als stijlvolle jonge urbaniet in de big bad city.

Geilste – excuse our French, maar we kunnen het niet anders omschrijven – telefoon van dit moment? Ja. En ook nog eentje die van binnen meer dan goeds. Koop hem wel even met een abonnementje van zoveel moois heeft natuurlijk een prijskaartje. Heb je money to splash dan koop je hem bij HTC zelf voor 749 euri. Rood, grijs, blauw en zwart. You choose.