Get drunk: 3 beste cocktails for men

mannelijke mixdranken

Het feit dat echte mannen alleen maar bieries of pure whisky drinken is allang niet meer.

Maar tegenwoordig val je wel weer om in de keuze, waardoor het nog lastig kan zijn om te bedenken wat je wil drinken. Om het jou wat makkelijker te maken hebben we een aantal cocktails op een rij gezet. Die je overal kan bestellen maar, ook in een handomdraai zelf kan maken:

1. Dirty Martini
Of je nu aan de baar een Cosmopolitan bestelt of een Dirty Martini, valt toch wel een klein verschil in op te merken. 007 ging je voor, je bent dus in goed gezelschap. De basis voor dit drankje is een gin martini of een vodka vermengd met een scheut olijf sap.

Ga je voor traditioneel dan kies je voor de gin, maar ben je iemand van de laatste trends dan is wodka de beste keus.

Hoe?
Leg je martiniglas een tijdje in de vriezer, of vul het glas met ijswater als je niet te lang wil wachten. Leeg het glas vlak voordat je het glas vult met de drank.

Gebruik het liefst een cocktailshaker voor het bereiden van je martini en vul deze tot ¾ deel met ijs.

Dit schudt de martini flink wakker. Voeg daar 75 ml wodka of martini aan toe, 15 milliliter droge vermout en 15 milliliter olijf sap. Sluit de shaker en schud minstens 10 seconden, langer mag dan, want maakt de drank kouder, maar verliest het wel voor een deel zijn krachtige smaak. Voeg geen ijs toe aan de Dirty Martini maar slechts een olijf.

2. Gimlet cocktail
Hou je van fris en makkelijk, is dit the one for you. Dat komt onder andere door de combinatie van gin en limoensap.

Hoe?
Voeg Rose’s Lime Juice toe aan de gin en limoensap en mix het geheel in een cocktailshaker. Doe er ijs bij en schud nog even na. Serveer in een gekoeld cocktailglas.

Het enige wat misschien niet mannelijk klinkt aan deze cocktail is de benaming van de Lime Juice; Rose’s. Maar deze limoensap kent een lange geschiedenis en was het drankje onder stoere zeelieden tijdens hun lange tochten op zee. Het drankje zou vol vitamine c zitten en werkte dan ook goed tegen scheurbuik.

3. Rusty Nail
Wanneer je eens flink de keel wilt doorsmeren of jezelf na een pittige werkweek flink wakker wil schudden. De beste keuze die je dan kunt maken is een mix vol Schotse rijkdom in een glas, de Rusty Nail.

Hoe?
De basis van deze cocktail is een flink deel goede whisky (30 ml). Vermeng de whisky met een vergelijkbaar deel Drambuie en voeg daar eventueel wat geraspte citroenschil aan toe. Serveer het geheel met een flink aantal ijsblokjes in een whiskyglas.

Deze cocktail vraagt om een echt goede whisky, kies dan ook niet voor een goedkope, maar ga voor een mooie middenklasser.
Bijvoorbeeld een Johnnie Walker Black Label of Chivas Regal 12 YO. Een keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Genieten tot aan de laatste slok.

Voldoende inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te kunnen? Kijk dan eens op Metdrank.nl
Hier vind je alles voor je cocktail.