MenandStyle & de Nationale Flexplek Test testen flexe plekken

Leuk, leuker, extra leuk. Samen met Asus, Abel (die taxi’s) en een paar andere partners testen we de beste flexibele werkplekken van de hoofdstad en beyond. Omdat werken al lang niet meer exclusief in kantoorgebouwen of je bed gebeurt.

Hier alvast een paar van onze eerste bevindingen:

Dignita

Dignita is op een mooie locatie in de hoftuin achter de Hermitage gevestigd. De lunchroom bevindt zich in een mooi glazen pand, met een groot terras met volop zon.

Dignita is echter geen geschikte flexplek, maar is veel beter als lunch- of koffieplek voor zakelijke meetups. Het interieur is dan ook niet ingericht op werken: de tafeltjes staan dicht tegen elkaar aan, de houten banken zijn niet comfortabel en vooral tijdens de lunch is het erg druk en onrustig.

De bediening liet wensen te over: meerdere malen moesten deze worden geroepen, en borden en kopjes blijven lang op tafel staan.

Pllek

Bij Pllek hangt een fijne en rustige werksfeer, al is de locatie niet als een typsiche werkplek te omschrijven. Flexwerkers zitten hier dan ook weinig. Ondanks dat Pllek zich in een loods bevindt, is de sfeer huiselijk door de banken, dekens en openhaard. Het enige minpunt aan de locatie is dat de ruimte wat koud is.

De lunch is goed (eggs benedict op geroosterd brood), en de koffie uitstekend. De prijzen daarmee ook. Langs de wanden kan er goed worden geflexwerkt, met de aanwezige stopcontacten, ruime tafels en comfortabele stoelen. De service was vriendelijk en behulpzaam.

Het grootste nadeel aan Pllek is de bereikbaarheid: enkel per pond te bereiken, en de Abel moest ervoor via de ringweg van Amsterdam. Ook werd de chauffeur niet toegestaan om mij voor de deur af te zetten, doordat er evenementen op het terrein plaatsvonden waarop Pllek zich bevindt. Dit betekende dat ik alsnog zo’n vijf minuten door de regen naar de locatie moest lopen.

Tribes

Tribes is een echte flexwerk locatie, met meerdere locaties in Amsterdam en ook nog eens in andere steden en landen. Het concept is een beetje gek: gebaseerd op inheemse stammen, die het thema en aankleding van de verschillende locaties opmaken. Overal op de flexwerkplek zijn foto’s van de witte mannelijke eigenaar van het bedrijf in ludieke poses in inheemse settings en kledij verspreid.

Maar, als we even dit opmerkelijke concept en de afschuwelijke aankleding van Tribes buiten beschouwing laten, is er verder echt niets op deze flexwerkplek aan te merken: er zijn vergaderruimtes, veel plekken, rust, service en ook ben je omringd met talloze andere inspirerende flexwerkers. Het is alleen niet erg creatief.

Maar, er is een heuze kantine, douche, keuken, printers, kopieerapparaat, nietmachine, stroom, radio, geluidsloze ruimtes, en ga maar door. Al met al een soort UB, maar dan minder populair en helemaal geen meisjes. De koffie was oke, en gratis omdat ik van de flexwerktest ben.

Voor 15 euro per dag of 150 euro per maand zit je hier. Best goedkoop, zeker met het aanstaande pand op het Raamplein. Koffie en thee inbegrepen.

Check nu meer info, en de resultaten soon op Nationaleflexplektest.nl.