Blessures zijn heel vervelend. Niet alleen zijn ze pijnlijk en lastig, ze verstoren je ritme ook gewoon en voorkomen dat je gewoon je normale patroon op een dag kan volgen. De meeste mannen kunnen hier heel slecht tegen. Dat neemt niet weg dat het wel heel belangrijk is om er op de juiste manier mee om te gaan. Juist door er op de goede manier mee om te springen kan je immers zorgen dat de klacht zo snel als mogelijk verdwijnt. Heb je een blessure opgelopen? Dan is dit wat je moet doen!
Accepteren
De belangrijkste reden waarom we zo lastig met blessures kunnen omgaan is omdat we ze maar lastig kunnen accepteren. We denken al snel dat het alleen ons maar weer kan overkomen, of dat we nu een heel seizoen kunnen weggooien. Dat mokken gaat je echter niet helpen. Veel beter is het om gewoon te accepteren dat activiteit nu eenmaal soms ongemakken met zich kan meebrengen en dat je hier dan mee aan de slag moet gaan. Dit hoeft ook helemaal niet lastig te zijn. Zolang je maar precies weet wat je moet doen en je daar dan ook aan zal houden.
Behandelen
In de eerste plaats is het belangrijk dat je de blessure die je oploopt op de juiste manier laat behandelen. Ook kleine pijntjes zijn pijntjes. Daar moet je niet mee blijven doorlopen of doortrainen. Een behandeling betekent heus niet altijd dat je direct naar de dokter of fysio moet rennen. Het betekent wel dat je doet wat je moet doen. Een icepack erop leggen om het te koelen voor de doorbloeding is hier een goed voorbeeld van. Het komt misschien wat kleinzerig over, maar het is wel de manier waarop je het oplost. Kleine blessures worden zo dus ook geen grote blessures.
Alternatief trainen
Wanneer je geblesseerd bent, dan betekent dat dus dat je een bepaald deel van je lichaam hebt uitgeschakeld. Dat betekent echter ook dat een heleboel andere delen van je lichaam nog wel gewoon naar behoren werken. Dat kan dus ook een voordele zijn. Je hebt nu immers de kans om aan de delen van je lichaam te werken. Wanneer je je normale training niet kunt doen, dan kan je immers wel nog voor je alternatieve training gaan. Bekijk welke mogelijkheden er zijn en maak daar gebruik van. Zo kom je de tijd wel door en leer je er nog iets van ook.
Geduld en comeback
Het is belangrijk om geduld op te brengen wanneer je geblesseerd bent. Wacht in ieder geval de voorgestelde hersteltijd af en doe er het liefst nog een week of twee weken bovenop voordat je weer volledig aan de slag gaat. Pas wanneer je dat hebt gedaan kan je aan je comeback gaan denken. Vaak zal je merken dat je sterker dan ooit terugkomt. De pijn die de blessure je heeft gebracht heeft je dan uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt. Zo heb je er toch nog enorm veel waarde van als sporter. Pas op met trainen en ga goed om met je blessures.