Veel Nederlandse bedrijven worden hard geraakt door de gevolgen van de coronacrisis. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan heb je mogelijk moeite om het hoofd boven water te houden. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om jezelf in deze tijd wat meer lucht te verschaffen. De KKC-lening is hier een goed voorbeeld van. Met behulp van deze Kleine Kredieten Corona garantieregeling vang je financiële tegenslagen als gevolg van corona op. Klink dit jou als muziek in de oren? Dan vraag jij je mogelijk af hoe je deze lening aan kunt vragen. In deze tekst helpen wij jou op weg.
Ga op zoek naar een geldverstrekker
Wil je gebruikmaken van de KKC-regeling? Dan moet je allereerst een geldverstrekker vinden die jou deze lening kan verstrekken. Sommige ondernemers denken dat zij hiervoor bij iedere kredietverstrekker aan kunnen kloppen, maar dat is niet het geval. Ben je nog op zoek? Kijk dan eens bij New10. Bij deze geldverstrekker kun je namelijk een KKC-lening aanvragen. Dit kan overigens alleen als je klant bent bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, KNAB, Regiobank of bij New10. Is dit het geval? Reken je dan niet direct rijk. Nee, want je moet namelijk nog aan een (flink) aantal andere voorwaarden voldoen om mkb krediet corona aan te vragen.
Winstdaling aantonen
Als je een KKC-lening aan wilt vragen, moet je hard kunnen maken dat de winst van jouw bedrijf meer dan 10 procent gedaald als gevolg van corona. Dit is niet lastig als je de deuren van jouw onderneming al lange tijd noodgedwongen gesloten houdt. Er komt dan immers niet of nauwelijks geld binnen. Om de negatieve impact van corona op jouw bedrijf aan te tonen mag je overigens ook openstaande betalingsverplichtingen of periodieke betalingen voor leningen of krediet meenemen in het liquiditeitstekort. Eindaflossingen en het vervroegd aflossen van een lening of krediet moet je buiten beschouwing laten bij de aanvraag.
Beschrijf welke maatregelen je genomen hebt
De impact van corona op jouw bedrijf kun je het beste aantonen met behulp van financiële gegevens. Leg bijvoorbeeld de omzet van afgelopen maand met de omzet in dezelfde maand van het vorige jaar naast elkaar. Om in aanmerking te komen voor een KKC-lening moet je overigens niet alleen de impact van corona aan kunnen tonen. Nee, want een kredietverstrekker vraagt jou ook naar de maatregelen die je genomen hebt om jouw bedrijf te beschermen tegen de coronacrisis. Heb je bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging? Voer hier dan bewijs van op als je een aanvraag indient. Dit geldt ook voor aanvragen voor uitstel van betaling die je bij leveranciers of crediteuren hebt neergelegd.
Hoe werkt de lening?
Kom je in aanmerking voor een KKC-lening? Dan ben je mogelijk benieuwd hoe deze lening precies in zijn werk gaat. Als de overeenkomst getekend is, ontvang je het geld in één keer op jouw rekening. Zodoende kun je het meteen inzetten om de financiën van jouw bedrijf glad te strijken. Aangezien het een lening betreft, moet je het geld terugbetalen. Dit doe je door maandelijks af te lossen. De eerste twaalf maanden van een KKC-lening zijn aflossingsvrij, vanaf het tweede jaar begin je met lineair aflossen. Het bedrag dat je maandelijks betaalt, bestaat uit aflossing en rente. Bij deze regeling is er sprake van een vaste rente tussen de 3 en 4 procent. Nog steeds enthousiast? Klik hier en vraag vandaag nog een KKC-lening aan.