Ben je benieuwd of je medewerkers die zich buiten de deur bevinden het werk dat zij moeten doen inderdaad binnen de geplande tijd af kunnen krijgen? Wil je graag meer inzicht in hoe groot het deel van de tijd is dat zij onderweg zijn van de ene naar de andere klant? Een beter beeld krijgen van hoe de werkdagen buiten de deur eruitzien, en wat je als werkgever kan doen om deze efficiënter te laten verlopen? Meten is weten! Wanneer je goed bijhoudt welke bewegingen de auto’s op welke momenten maken, levert dat een schat aan informatie op die je kan helpen om processen anders in te richten. Bovendien kun je deze data tegelijkertijd ook gebruiken om een kilometerregistratie bij te houden naar de eisen van de Belastingdienst: twee vliegen in één klap.
Hoelang duurt dat?
De enige manier om er op kantoor achter te komen hoe lang medewerkers die zich buiten de deur bevinden over bepaalde werkzaamheden doen, is door hierover bij hen te informeren. Dit is echter niet de meest handige of betrouwbare manier om hier goed inzicht in te krijgen. Om echt goed vast te kunnen stellen hoeveel tijd er nodig is voor bepaalde klussen, moet dit over langere tijd en door zo veel mogelijk verschillende medewerkers worden vastgelegd. Alleen zo is er voldoende data beschikbaar om tot duidelijke gemiddelden te komen en ook inzicht te krijgen in de onder-en-bovengrenzen van de tijdsduur. En dat is belangrijk. Maak je een planning op basis van de input van één medewerker of één bepaalde dag, dan ga je ervan uit dat iedere medewerker hetzelfde is, en de ene werkdag precies gelijk aan de andere. We weten allemaal dat dat niet het geval is, en het beter is om beslissingen te nemen op basis van data die over een bredere groep mensen en een langere periode verzameld is. Maar hoe doe je dat? Al je medewerkers iedere dag precies laten noteren hoe lang ze bezig zijn? Welnee, dat kan veel gemakkelijker.
Laat de auto het werk doen
Wanneer je medewerkers zich per auto verplaatsen gedurende hun werkdag, is het veel gemakkelijker om de data te gebruiken die deze auto je kan geven, in plaats van deze handmatig vast te leggen. Deze is vele malen betrouwbaarder en kan automatisch worden verzameld, zonder dat medewerkers hier extra tijd in hoeven te steken.
Een goed track en trace systeem in ieder voertuig levert een bedrijf veel op. Niet alleen wordt de kilometerregistratie voor de Belastingdienst hiermee voortaan automatisch bijgehouden, een flink voordeel, ook is er na een tijdje heel veel data beschikbaar over de duur van bepaalde werkzaamheden. Een schat aan informatie, die heel goed kan worden gebruikt om beter inzicht te krijgen in de werkdag van medewerkers die zich buiten de deur bevinden, en planningen te kunnen maken die beter aansluiten bij de duur van de werkzaamheden.